Screening


Voor onze competitiespelers is preventie van sportblessures heel belangrijk. Hiervoor werken we, naast de opvolging van onze conditietrainers, samen met Veemarkt6.

Bij Veemarkt6 kan je een sportscreening ondergaan door de sportkinesitherapeut Matthias Didden. Deze screening is gericht op het meten en analyseren van verschillende gewrichten en spiergroepen die een belangrijke functie hebben in de tennissport.

De screening bestaat uit 3 belangrijke onderdelen:

  • Gerichte anamnese (vraaggesprek waarbij blessurevoorgeschiedenis wordt nagegaan)
  • Statische screening waarbij het lichaam globaal wordt bekeken maar daarnaast ook in detail met testen voor mobiliteit, kracht en stabiliteit van wervelkolom, onderste en bovenste ledematen
  • Functionele screening waarbij allerlei bewegingen geanalyseerd worden om na te gaan of het lichaam verschillende spiergroepen correct en efficiënt kan aansturen

De screening op zich zal ongeveer 1 uur in beslag nemen.

Na verwerking van de resultaten wordt er een overzicht opgesteld dat besproken kan worden tijdens een volgende afspraak met speler/speelster, ouder of trainer. Matthias staat ook in nauw contact met de tennis- en conditietrainers zodat het geheel nauwkeurig opgevolgd kan worden.

De kostprijs voor de ganse screening bedraagt 100 EUR. Een afspraak maken voor een sportscreening kan enkel via www.veemarkt6.be.