Wat met de tennislessen?


Update: 12/04 om 11u12

Beste spelers
Beste ouders
Beste tennisvrienden

 

Graag geven we via deze weg een update over ons ‘plan van aanpak’ omtrent het inhalen van de tennislessen. We hoeven jullie niet te vertellen dat het een speciale winter was, waarbij wij als tennisschool ons een aantal keer hebben moeten aanpassen om zoveel mogelijk trainingen te laten doorgaan.


Zo konden onze kids (steeds) blijven doortrainen, organiseerden we U13-stages wanneer het niet anders kon, herstartten we de gewone lessen weer voor  de U13 wanneer het mocht, maakten we meerdere bubbels bij de winterkampen, maakten we afspraken met de scholen om maximaal te kunnen inzetten op schoolsport/ schooltennis, lanceerden we outdoor work-outs, enz…

Tennis Vlaanderen adviseerde ons zeker geen terugbetalingen te doen van de lessen. Toch willen we elke training waarvoor betaald werd organiseren OF indien het niet anders kan (zie onderaan) werken met een voucher. Onderaan vind je per doelgroep een plan van aanpak:

 

-        Kids (= onze jongste doelgroep die in de breedte van het terrein trainen):
Hier werden amper twee lessen geannuleerd die tijdens de indoorkampioenschappen reeds werden ingehaald. Deze doelgroep zit dus op schema. Voor hen organiseren we een nieuw lenteaanbod dat start na de paasvakantie. De planning hiervoor is reeds uitgestuurd, als je nog wil inschrijven kan je altijd mailen naar tennisschool@ktcdiest.be om na te gaan of er nog plaats is.-        U13 (= geboren in °2008 of later)

o   Volledige lesgroep U13: Zij zijn relatief snel kunnen herstarten maar staan uiteraard toch enkele weken achter. Daarom lopen de wintertrainingen na de paasvakantie gewoon door zodat de volledige 22 lesweken gegeven worden.

o   Gemengde groep U13 en +13: zij werden in de loop van de winter telefonisch gecontacteerd en worden behandeld als de groep +13. Zie onderaan.

-        +13 en volwassenen (= geboren °2007 of vroeger):

o   Groepstrainingen: Na een vlotte start van een viertal weken gingen de deuren volledig toe voor deze doelgroep, helaas.
We kijken er dan ook enorm naar uit om hen toch nog enkele lessen aan te bieden na de paasvakantie.
Alles inhalen is voor deze doelgroep helaas niet meer mogelijk, daarom sluiten we af op 11 weken (=50% van de lessenreeks).
Voor de overige 50% zal een 'tegoed' gegeven worden in het rekeningrapport dat herbruikt kan worden voor de lessenreeks van volgende winter. Voor groepen van 4 spelers + 1 trainer zullen we on court twee bubbels vormen die niet met elkaar in contact komen zodat de lessen toch kunnen doorgaan.

o   Privélessen: het grootste deel van de privélessen zijn doorgegaan, sommige werden zelfs al volledig afgerond. Toch zijn er enkele spelers (voornamelijk volwassenen) waarvoor we echt geen oplossing konden bedenken. Zij kunnen ons, indien gewenst, contacteren voor een individueel plan van aanpak.

De nieuwe planning van de lessen vind je in onze ‘corona-kalender’ (http://www.ktcdiest.be/pdf.php?id=33)

Hier kan je ook zien welke lessen zijn weggevallen en wanneer ze worden ingehaald.

We hopen dat jullie onze inspanningen waarderen.
Van onze kant willen wij jullie bedanken voor jullie flexibiliteit en geduld.


Onderaan lijsten we enkele FAQ’s op. Indien er toch nog opmerkingen of vragen zouden zijn, mag je altijd mailen naar tennisschool@ktcdiest.be

 

Mogelijke FAQ’s:

1.      Waarom wordt er een onderscheid gemaakt tussen +13jaar en U13 jaar?
De overheid heeft die leeftijdgrens gekozen om binnensport al dan niet indoor toe te laten.

2.      Waarom worden er geen 22 weken georganiseerd voor de +13 jaar en volwassenen.
Als we dat willen organiseren, komen we in de zomervakantie terecht en zijn er mogelijk (hopelijk) heel wat spelers op vakantie. Het is zelfs nu al mogelijk dat spelers belet zijn tijdens de inhaallessen. We rekenen daar op jullie flexibiliteit.

3.      Waarom wordt er ingehaald en niet terug betaald?
Terugbetalingen worden sterk afgeraden door de federatie.
We hopen ook dat iedereen gretig is om toch weer aan het sporten te gaan.
Indien er echt een uitzonderlijke reden is om een terugbetaling te vragen kan je ons uiteraard altijd contacteren.

4.      Waar gaan de inhaallessen na de paasvakantie door?
Het spreekt voor zich dat we maximaal buiten, op de warande, in openlucht willen trainen. Niet alleen omdat dit veel leuker is maar mogelijk ook omdat het voor sommige doelgroepen niet anders zal mogen.
Toch is de kans groot dat we nog zullen moeten uitwijken naar Karteria, vb. in het weekend (IC!), bij regenweer, bij een tekort aan buitenterreinen (vb. door interclub).

5.      Wordt de kost van de binnenterreinen extra gecompenseerd?
In het tegoed van 50% voor de +13 en volwassenen zitten de terreinuren ook verrekend, voor dat gedeelte worden ze dus gecompenseerd.
Voor de lessen die ingehaald worden is dit praktisch onmogelijk. Verder weten we ook niet hoe vaak we nog gebruik zullen moeten maken van de indoorterreinen (zie hierboven) tijdens de inhaalperiode. Tot slot hebben we er alles aan gedaan om zoveel mogelijk (kids, U13, schooltennis, profs, enz…) binnen te laten doorlopen.
Let wel, voor de privélessen waar de terreinkost het zwaarste doorweegt maken we een uitzondering.

6.      Hoe weet ik waar de les uiteindelijk zal doorgaan? Indoor of outdoor?
Dat kan mogelijk van week te week verschillen, afhankelijk van de weersomstandigheden en de interclub-drukte. Zorg dat je lijn met de trainer kort is zodat jullie kunnen afstemmen. Verder raden we aan om deze pagina in de gaten te houden, ons te volgen via facebook (www.facebook.com/ktcdiest)  en aan te sluiten bij onze whatsappgroepen (www.ktcdiest.be/whatsapp) .

7.      Ik heb nog niet betaald, wat nu?
Helaas stellen we vast dat er heel wat spelers nog niets betaald hebben, ondanks de normale start van een viertal weken. We zouden willen vragen om dit alsnog te doen, we kunnen immers geen korting geven op iets wat nog niet betaald is.

8.      Wanneer zie ik de korting (voor de +13 jaar en volwassenen) in mijn rekeningrapport.
Deze zullen in de loop van de komende weken verrekend worden.

10.   Is dit jullie finaal plan?
Laat ons hopen van wel maar zoals je zelf weet  zijn wij afhankelijk van de coronamaatregelen. Hou deze website dus zeker in de gaten.

11.   Bij wie kan ik terecht voor vragen of opmerkingen?
Je kan mailen naar tennisschool@ktcdiest.be of (indien nodig) bellen naar 0472/955206.

Lees meer op deze pagina.

28-10-2020